top of page
  • Britt Konnander

Unga entrepenörers framgångsnycklar


entrepenörer, framgångsnycklar, ihärdighet,

En dag som denna när våffeldagen firas visade våra barn och deras kompisar från grannskapet prov på riktig entreprenörs anda, som många av oss vuxna skulle kunna lära sig mycket av.


De visade förmågan att hantera pengar (kunde snabbt räkna fram vad allting kostade och kunde ta betalt både med swish och kontanter)


De visade förmågan att dra in pengar (de var duktiga på merförsäljning men hade också förmågan att sälja alternativ när det ursprungliga erbjudandet på meny tog slut)


De visade förmågan att vara produktiva De delade upp arbetat mellan sig och på så sätt kunde snabbt expediera sina kunder


De visade förmågan att samarbeta. Alla som deltog hade tydliga roller och ansvar i säljspelet.

De visade förmågan att hantera besvikelse. När den ursprungliga planen att bara stå vid ståndet och ropa ”kom och köp” inte funkade bestämde de sig att vissa av dem skulle knacka dörr och berätta om kanonerbjudandet medan de andra stod kvar i ståndet och på ett trevligt och tillmötesgående sätt tog hand om de kunder som kom.

Man kan lära sig mycket av dessa små, för dem är allting nytt, roligt, oprövat, det finns inga barriärer bara möjligheter. Dessa små bryter gränser hela tiden.

För att lyckas krävs det ett öppet sinne, mod, stark vilja och uthållighet men också en acceptens att vägen till målet inte är rak utan att man kommer utsättas för prövningar. Varje prövning i sig är en lärdom som gör en starkare, kunnigare och vågligare och gör att man i sin tur utvecklas. En förändring är inte lätt men om man omfamnar den på rätt sätt och utsätter sig för den man kan bli förvånad hur mycket man lär sig.

Breaking Boundaries Consulting utmanar sina kunder varje dag med nya arbetsmetoder, nya arbetssätt, nya verktyg för att utveckla, transformera och framtidssäkra deras verksamheter.


Är du nyfiken och vill veta mer? Höra av dig till bk@breakingboundaries.se.

0 kommentarer

Comments


bottom of page