top of page
  • Britt Konnander

Veckans tankeväckare

Uppdaterat: 24 aug. 2019
Döm aldrig en människa utifrån det du ser för det finns saker som du inte känner till bakom den yttre fasaden.


Denna bild har florerat i social media ett tag och jag tycker den förmedlar ett extremt viktigt budskap.


Mannen vet inte att det finns en orm där nere. Kvinnan vet inte att en sten krossar mannen. Kvinnan tänker - Jag kommer att ramla och jag kan inte klättra upp för då biter ormen mig. Varför kan inte mannen ta i lite mer och dra upp mig? Mannen tänker - Jag har så ont! Men jag tar i allt vad jag kan. Varför kan inte kvinnan ta i lite mer och klättra upp?

Lärdomen från denna lilla historia är att vi inte kan se hur mycket press någon annan har på sig, och du kan inte heller se smärtan någon annan går igenom. Det är så livet fungerar, oberoende om det handlar om jobb, familj, vänskap eller något annat. Med det i åtanke så bör vi alla försöka förstå varandra lite bättre, jobba på att sätta oss in i andras situationer och kommunicera tydligare. Att bry sig och försöka förstå någon annan är viktigare än vad man tror.


Viktig att alltid tänka på men speciellt under stora förändringsresor. Allt utgår ifrån individen.

0 kommentarer

Comments


bottom of page