top of page
  • Britt Konnander

EffektmÄl jÀmfört med SMARTA mÄl vet du skillnaden?


EffektmÄl jÀmfört med SMARTA mÄll vet du skillnaden?


EffektmÄl och SMARTA mÄllÀr bÄda viktiga komponenter för att planera och nÄ framgÄng, men de tjÀnar olika syften.


🎯 EffektmĂ„l Ă€r breda uttalanden om vad en individ eller organisation vill uppnĂ„. De Ă€r vanligtvis lĂ„ngsiktiga och beskriver ett önskat resultat eller resultat.


🎯EffektmĂ„l Ă€r ofta kvalitativa till sin natur och ger en riktning för de Ă„tgĂ€rder som en individ eller organisation kommer att vidta. Ett företag kan till exempel sĂ€tta som mĂ„l att bli marknadsledande inom sin bransch inom fem Ă„r.


🎯SMARTA mĂ„l , Ă„ andra sidan, Ă€r specifika, mĂ€tbara och uppnĂ„eliga mĂ„l som en individ eller organisation kommer att arbeta mot för att nĂ„ sina mĂ„l


. 🎯SMARTA mĂ„lĂ€r vanligtvis kortsiktiga och beskriver de specifika steg eller Ă„tgĂ€rder som mĂ„ste vidtas för att uppnĂ„ ett mĂ„l.


🎯SMARTA mĂ„lĂ€r ofta kvantitativa till sin natur och ger ett sĂ€tt att mĂ€ta framsteg mot ett mĂ„l. Ett företag kan till exempel sĂ€tta som mĂ„l att öka sin marknadsandel med 10 % inom det nĂ€rmaste Ă„ret. 🎯


Sammanfattningsvis Àr effekt mÄl breda, lÄngsiktiga uttalanden som ger riktning och syfte, medan SMARTA mÄl Àr specifika, mÀtbara, uppnÄeliga mÄl som beskriver de specifika steg som behövs för att uppnÄ ett mÄl.


🎯EffektmĂ„len ger svar pĂ„ "varför" till de bakom vidtagna Ă„tgĂ€rder, medan SMARTA mĂ„l ger svar pĂ„ "hur" dvs ger mĂ€tvĂ€rden för att mĂ€ta framsteg mot mĂ„let.

0 kommentarer
bottom of page