top of page
  • Britt Konnander

Gigg ekonomi for real!Bästa bloggläsare i början av året vågade vi på BBCG oss på att göra en tecknad film om företagets erbjudande genom att själva använda oss av gigg ekonomin. En spännande process där vi fick tillgång till egenföretagare från hela världen via plattformen Fiverr.


Fiverr är ett perfekt exempel på hur den nya blomstrande gigg ekonomin ser ut. Som allt annat har den fördelar och nackdelar. Den ger små egenföretagare chansen att arbeta på distans var de än vill och välja de projekt de själva vill utföra utan att det för dem innebära någon större investering. Utöver det får dem stor exponering av sitt varumärke över hela världen. Nackdelen för egenföretagare är att det inte får så mycket betalt, uppdragen är oftast väldigt korta medan konkurrensen om kunderna är knivskarp, då det är många som erbjuder samma sak.


För oss kunder, så ger gig ekonomin möjlighet att få access till kreativa individer från hela världen till ett förmånligt pris. I detta ligger även då en fara att vissa av egen företagare inte håller den kvalitén som de utlovar. Men även här har man från Fiverr tänkt på kunden, ingen skada skedd om man inte är nöjd så får man som kund alltid pengarna tillbaka. Prislappen för misslyckande blir oftast den tiden du har lagt på dialogen med leverantören. För att lyckas som köpare på Fiverr eller liknande plattformar gäller det att du som kund är extremt tydlig och duktig kravställare på vad du önskar få ut av tjänsten.


Vårt första köp via denna plattform var att testa och göra en tecknad film om vårt företags erbjudande.


Har du/ ni testat något liknande? Skriv gärna en kommentar om era erfarenheter.


0 kommentarer

Comments


bottom of page