top of page
  • Britt Konnander

Varför kommer inte mitt budskap fram?

Oavsett om du försöker få kunder att köpa din produkt, eller övertyga anställda att anta en ny strategi, är det viktigt att skapa ett kraftfullt och övertygande budskap som resonerar med din publik.


Här är några tips om hur du skapar ett kraftfullt budskap genom berättande:


💫Börja med ett tydligt och specifikt mål: Vad vill du att din publik ska göra eller känna efter att ha hört ditt budskap? Vill du att de ska köpa din produkt, anta en ny strategi eller helt enkelt känna sig inspirerade? När du har ett tydligt mål kan du skräddarsy din berättelse för att uppnå det resultatet

.

💫Börja med en fängslande rubrik

Din rubrik är det första som dina läsare kommer att se, och den måste fånga deras uppmärksamhet.


💫Berätta en historia. Folk älskar historier. Att berätta stories skapar en känslomässig koppling. Använd personliga erfarenheter, anekdoter och verkliga exempel för att lyfta din artikel.


💫 Använd kraftord: Kraftord är ord som väcker starka känslor och känslor hos din publik. Exempel på kraftord inkluderar "transformera", "revolutionera", "inspirera", och "utmana"


💫 Få kontakt med din publik: Detta innebär att förstå deras behov, önskningar och utmaningar och skapa en berättelse som talar direkt till dem. Om du till exempel säljer en produkt som hjälper människor att spara tid kan du skapa en berättelse om en upptagen arbetande mamma som kämpar för att balansera arbete och familjeåtaganden.


💫 Ge en lösning: Detta kan vara en produkt, tjänst eller strategi som tillgodoser deras behov och hjälper dem att nå sina mål. Genom att tillhandahålla en lösning som resonerar med din publik kan du skapa ett kraftfullt budskap som inspirerar till handling.


💫 Använd bilder: detta kan hjälpa till att ge ditt budskap liv och skapa en minnesvärd upplevelse för din publik. Detta kan inkludera bilder, videor eller till och med fysisk rekvisita som hjälper till att illustrera din berättelse och göra den mer engagerande.


💫 Redigera, redigera, redigera

Redigering är ett avgörande steg för att skapa en bra artikel. Se till att du dubbelkollar din stavning, grammatik och interpunktion.


🛑 Gör inte: Använd inte klickbete dvs en rubrik för att få läsare att klicka på en länk.

Även om det är viktigt att ha en fängslande rubrik, är det lika viktigt att inte använda klickbete. Klick bete rubriker är vilseledande och kan skada din trovärdighet.


🛑 Gör inte: Gör inte reklam om dig själv

Hitta en balans mellan att marknadsföra ditt varumärke och att ge värde till dina läsare.


🛑 Gör inte: Använd inte stockfoton överdrivet

Även om bilder är viktiga, kan användning av för många stockfoton få din artikel att verka generisk. Försök att använda originalbilder när det är möjligt.


🛑 Gör inte: Skynda inte på redigeringsprocessen. Ta dig tid och se till att din artikel är felfri.


Hur skapar di effektfullt innehåll som skapar engagemang?


0 kommentarer

Comments


bottom of page